BaSys.hu BaSys.hu BaSys.hu

Pro Audio

Hordozható Audio

Otthoni Audio

Autohifi
Témakörök Bezár X

Új Pioneer multimédia erősítő: VSX-831


2016/05/06

A Pioneer & Onkyo Europe GmbH büszkén mutatja be az új Pioneer multimédia erősítőt, a VSX-831-et!

Számos új és innovatív tulajdonsága közt találjuk az MCACC*1 támogatást, a Pioneer egyedi, automatikus hangbeállító technológiáját, és a legújabb hálózati kommunikációs szabványok támogatását beleértve a GoogleCast-et*2, a TuneIn-t, a Deezert*2 és a TIDAL-t*2, illetve egy új kettős sávszélességű WiFi csatlakozást is. Ezen kívül egy új, 384kHz/32 bit DAC és az új, Multi-room Audio*3 képességeket is megkapta, amivel külön hangforrások több hangrendszeren más-más szobában más-más zenét/tartalmat játszhatnak le*4. Vadonatúj grafikus felületet is kapott a készülék és HDCP 2.2, HDR*5 /BT.2020*6 támogatást.

→ Erőteljes hangzás
5.1 csatornás erősítő 130 W/csatornával (6 ohm, 1 kHz, THD 1.0 %, 1 meghajtott csatorna)

→ Új DAC
Az AMK csúcskategóriás 384kHz/32bit DAC-ja (AK4458) tiszta, kifinomult hangvisszaadást nyújt hála az extrémen alacsony torzítású digitális szűrőknek.

→ MCACC - Létrehozza az ideális akusztikai környezetet a térhangzáshoz.
A Pioneer MCACC (Multi-Channel Acoustic Calibration System) technológiája a professzionális stúdiók szakértelmével lett tervezve, hogy megalkothassa az ideális akusztikai környezetet. Egyedi mikrofonjával a rendszer automatikusan kompenzálja a különböző hangszóró-méreteket, távolságokat és jelszinteket, hogy egyenletes hangképet kapjunk. A professzionális EQ az eredeti hanghoz hű akusztikus környezetet teremt.

→ Fázisvezérlés
A mélynyomó és az első hangszórók közti hangnak a csúszását szabályozza, hogy minél jobban szinkronba kerülhessen a teljes hangkép. Ennek eredményeképpen az LFE sokkal dinamikusabb és tisztább hangvisszaadást nyújt a közép és magas frekvenciákon is.

→ UltraHD (4K) és HDR kompatibilitás
A VSX-831 támogatja a 4K/60p/4:4:4 24-bit videojel átvitelét és a HDCP 2.2 protokollt is, garantálva, hogy a vevőegység kompatibilis lesz a számos, újonnan megjelenő UltraHD(4K) jelforrással és televízió készülékekkel.
Ráadásul a VSX-831 a következő generációs HDR (High Dynamic Range) és BT.2020 6 videoszabványokat is támogatja.
A "Super Resolution" - Ultra-magas felbontású 4K felskálázó technológia a hagyományos HD minőségű tartalmakat is képes 4K videojellé alakítani.

→ GoogleCast
Először a Pioneer multimédia boxokban! A VSX-831 Google Cast technológiát is rejt magában, gyakorlatilag egy beépített Chromecastot tartalmaz, így kedvenc zenéit, rádióit stb. a hangszóróira irányíthatja. Ön vezérli a teljes hangzást bármelyik Cast-képes applikációval iPhone, iPad, Android készülékéről és tabletjéről, Mac/Windows laptopjáról vagy Chromebookjáról.

Keressen appokat a g.co/cast/audioapps oldalon!

→ Multi-room (többszobás) hang
A VSX-831 másik izgalmas képessége a FireConnect ™, amit a Blackfire*3 szolgáltat a következő firmware frissítésben. A FireConnect segítségével bármilyen audio jelforrást vezeték nélkül csatlakoztathatunk a vevőegységre - bakelittől a streamelt audioig. Stabil, gyors és könnyen szabályozható - ez a legokosabb módja a zenéje szabadon engedésének!

→ Internetes rádiók és online zene
Korlátlan zene, sport, beszélgetős műsorok és hírek internetes rádióállomásoktól és szolgáltatásoktól, mint a Spotify®, és - a Pioneernél először - a TuneIn, a TIDAL és a Deezer.

→ Beépített dupla sávos Wi-Fi®*7 és Bluetooth® vezeték nélküli technológiák.
HiFi és nagy részletességű hangforrásokat is élvezhetünk vezeték nélkül minden 5GHz (11a/n) és 2.4GHz (11b/g/n) hálózaton, gyorsabb, akadásmentes átvitellel.
A zenét egyszerűen sugározhatjuk Bluetooth® kapcsolaton keresztül is.

→ Hi-Res (nagy részletességű) audio támogatás
192kHz / 24-bites, nagy részletességű FLAC, WAV, AIFF és Apple lossless fájlformátumok is támogatottak a DSD (2.8/5.6MHz) *8 fájlok mellett.

→ Tömörítetlen HD audio
A VSX-831 támogat számos hifi szabványt, például a Dolby® TrueHD® és DTS-HD® formátumokat.

→ Egyéb tulajdonságok

  • iControlAV5 kompatibilitás
  • AirPlay kompatibilitás
  • HDMI®-alapú vezérlő funkciók támogatása

Megjegyzések:

※1 MCACC: Multi-Channel Acoustic Calibration System (többcsatornás, automatikus akusztikai kalibrációs rendszer). Az MCACC egy szabadalmazott akusztikai kompenzációs technológia a Pioneertől, ami monitorozási technikákat használva állítja a hangképet úgy, ahogy eddig csak hangstúdiókban volt lehetséges!
※2 A későbbi Firmware frissítés fogja támogatni. A firmware frissítés nyáron lesz elérhető (2016).
A firmware frissítések részleteit később a weboldalunkon fogjuk közzétenni.
※3 A Multi-room Audio a FireConnect technológia révén érhető el. A gyárilag telepített firmware-t frissíteni kell. A FireConnect a Blackfire Research Corp. USA védjegye. Nem garantáljuk, hogy minden AV egység támogatni fogja a FireConnect technológiát. A firmware frissítés nyáron lesz elérhető (2016).
A firmware frissítések részleteit később a weboldalunkon fogjuk közzétenni.
※4 További, Multi-room Audio képességű hangszórókat is piacra fogunk dobni. Ezekről folyamatában a weboldalunkon lehet majd tájékozódni.
※5 A HDR egy olyan technológia, ami a videók maximális fényerejét javítja. A HDR technológia a legújabb generációs Blu-ray szabvány része, ami a fényerőt 100 nit-ről 10,000 nit-ig tudja emelni.
※6 A BT.2020 egy videojel formátum szabvány, ami sokkal részletesebb, több mint kétszeres színvisszaadással rendelkezik, mint a jelenleg használatos BT.709. Blu-ray és más formátumok.
※7 Vezeték nélküli, Wi-Fi szabvány szerinti LAN hálózati környezet szükséges hozzá.
※8 A hangot PCM konverzió után játssza le.

  • A PIONEER, MCACC és a logók a Pioneer Corporation bejegyzett védjegyei, amiket licenc alapján használ.
  • A HDMI és "HDMI High-Definition Multimedia Interface", valamint a HDMI Logo a HDMI Licensing LLC bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban is. - Dolby és a dupla D szimbólum a Dolby Laboratories bejegyzett védjegye.
  • A DTS szabványról a http://patents.dts.com oldalon találhat információkat. A DTS, Inc. licence alapján gyártva. DTS, DTS-HD, a szimbólum és a DTS vagy DTS-HD a szimbólummal együtt a DTS, Inc. bejegyzett védjegye. A DTS Neo:6 a DTS, Inc. védjegye az Egyesült Államokban és más országokban. © DTS, Inc. Minden jog fenntartva.
  • Az AirPlay kompatibilis iPhone-nal, iPaddel, és iPod touch-csal (iOS 4.3.3 vagy újabb), Mac-kel (OS X Mountain Lion), illetve Mac-kel és PC-vel (iTunes 10.2.2 vagy újabb verzió esetén). Az AirPlay, az iPad, az iPhone, az iPod touch és a Mac az Apple Inc. bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban.
  • A Wi-Fi® a Wi-Fi Alliance bejegyzett védjegye.
  • A Spotify és a Spotify logó a Spotify Group bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és más országokban.
  • Az Android és a Google Cast a Google Inc. bejegyzett védjegyei.
  • A FireConnect a Blackfire Research védjegye.
  • Minden más védjegy és bejegyzett védjegy a jogtulajdonosaik tulajdonát képezi.

Termékösszehasonlítás