BaSys.hu BaSys.hu BaSys.hu

Pro Audio

Hordozható Audio

Otthoni Audio

Autohifi
Témakörök Bezár X

GreenTec Díj: a devolo elnyerte a szakma Oscar díját


2016/06/06

Kiemelkedő elismerésről van szó. Az ENERGY projekt keretén belül kiosztásra kerülő GreenTec díj, Európa legnagyobb környezetvédelmi és gazdasági elismerése. A devolo AG az elektromos hálózatra irányított innovatív módszerek fejlesztésével nyerte el a zsűri kitüntetését, ugyanakkor kötelezettséget vállalt az ügyben is, hogy a továbbiakban még környezetkímélőbb, költségtakarékosabb és a villamos-energia hálózatra sokkal célzottabban fejleszti és bővíti termékeit a jövőben.

Az ENERGY projekt díj

A GreenTec díj elismerését minden évben kiosztják. A díjazottak minden esetben olyan cégek, amelyekre jellemző az innovatív termékgyártásban és projektekben való részvétel, valamint az útmutatás a környezettudatos jövőbe. Minden évben hatalmas érdeklődéssel figyeli a média, és a nagy nyilvánosság is a díjkiosztót. Az Oscar díjkiosztóhoz hasonlító lebonyolítás is mutatja a rendezvény komolyságát. Idén több mint 1000 meghívott vendég, és több mint 100 fő a média képviselői közül vett részt a zöld szőnyeges bevonuláson, és a lenyűgöző színpadi programot biztosító gálaesten. „Rendkívül elégedettek vagyunk a zsűri döntésével” nyilatkozta Heiko Harbers a devolo AG alapítója, amikor átvette az áhított olajfa trófeát. „Az ENERGY projekt és a devolo együttműködésével megalapozzuk a zöldáram jövőjét” magyarázta a láthatóan elégedett vezérigazgató.

ENERGY-vel az intelligens hálózatért

Az ENERGY projekt célja, hogy egy ország villamosenergia-rendszer változásai valós időben követhetőek legyenek, és releváns pontokon mérve pontosak legyenek a hálózati szakemberek számára. Az adatok azonnal küldésre kerülnek a hálózat üzemeltetőjének, így azonnali reakció várható például egy hálózati teljesítmény ingadozás esetén. Így a hálózat bővítése céltudatosan történik, csökkennek a költségek. Ez egy fontos hozzájárulás a megújuló energiaforrások fejlesztése érdekében, amellyel növekszik a környezetünk védelme.

Hálózati állapotfigyelő a G3 áramLAN termék

A devolo AG sikeresen tesztelte és optimalizálta valós időben a projekt keretén belül termékét. A devolo G3-PLC modemje a 150-500 kHz közötti frekvenciasávban működik és valós idejű kommunikációt tesz lehetővé nagyon nagy hatótávolságban is. Az áramLAN termék egyszerűen és gyorsan csatlakoztatható az elektromos hálózatra egy Ethernet csatlakozó vagy egy soros interfészen keresztül. A G3-PLC eszköz modulálja az adatokat, és az alállomáson keresztül száloptika használatával jutnak el biztonságosan és megbízhatóan az üzemeltetőkhöz. Az új G3 áramLAN technológiájú termék, rendszerint nem igényli további ismétlő funkcióval rendelkező eszközök közbeiktatását, ezért költséghatékonyabb, és csökkenti a hálózatban keletkező zavarokat is. Ez a jövőben jó hatással van az otthoni intelligens hálózat kialakításában, és a távolról való biztosabb irányíthatóságra.

Bővebb információ: www.devolo.hu

Termékösszehasonlítás