BaSys.hu BaSys.hu BaSys.hu

Pro Audio

Hordozható Audio

Otthoni Audio

Autohifi
Témakörök Bezár X

Behringer TRUTH B3030A stúdió monitor

Behringer TRUTH B3030A stúdió monitor
Behringer TRUTH B3030A stúdió monitor Behringer TRUTH B3030A stúdió monitor Behringer TRUTH B3030A stúdió monitor Behringer TRUTH B3030A stúdió monitor Behringer TRUTH B3030A stúdió monitor
Termékkód: B3030A

Nagy részletgazdagságú, aktív, szalagmembrános 2 utas referenciamonitor kevlár mélynyomóval.

A termék részletei

nem kapható/elfogyott

ÁFA-val 297 800 Ft ÁFA nélkül: 234 488 Ft
Ingyenes kiszállítás!

Értékeld elsőként!

Őszinteség

Ha a stúdiófelvételeidről van szó, őszinteséget akarsz. Tulajdonképpen, tudva, hogy mennyit jelent számodra a művészeted, követelned is kell! Ezért terveztük úgy az új B3030A és B3031A referenciamonitorokat, hogy csak az IGAZAT mondják. Persze akkor is remekül szólnak, ha rákötöd a hifidre, vagy a házimozi rendszeredre, de azért a stúdió-igények figyelembevételével terveztük – ahol minden egyes hangot, amit lejátszol, mikroszkóppal szeretnél megvizsgálni!

 

Örökségre építve

A mi TRUTH B2030A és B2031A hangszóróinkból ezerszámra adtunk el már a legkritikusabb fülű embereknek. Tudtuk előre, amikor nekiláttunk ennek a projektnek, hogy fantasztikus hangszórók lesznek – és tényleg azok!

 

Több éves kutatás

Kutatóinknak több mint két éven át az volt a feladata, hogy megalkossák a tökéletes stúdiómonitort. Mivel a TRUTH B2031A már így is etalonná vált az iparban, a hangmérnökeink úgy gondolták, hogy fogják azt, és megnézik, meddig lehet még tökéletesíteni. Többféle transzduktorral (hangszóróval) és szekrényformával próbálkoztak, a meglévő, és folyamatosan kialakuló technológiák közül. Amikor végül elült a por, előálltak az 2 colos szalagmembrános csipogóval, és a kevlár tölcséres hangszóróval egy alumínium-öntvény házban.

 

Miért Kevlár?

Jó, hogy megkérdezted. A kevlárnak hihetetlen erő/súly mutatói vannak – ezért használják golyóálló mellényekben. A kevlár a mélynyomódban kibírja a legextrémebb energiaszinteket is, ami a torzításmentes, mellkasdöngető basszushoz kell. És mivel annyira könnyű, a kevlár hangszóró tölcsérek sokkal gyorsabban reagálnak a jelekre, mint a papír társaik – ez nem csak a basszus-integritás megőrzéséért fontos, de kritikus a tökéletes középhang-visszaadásnál. A kevlár hangszóróink a legkisebb nüánsznyi mély hangot is visszaadják, anélkül, hogy belerondítanának a középsávba.

 

Mi ez a viccesen kinéző csipogó?

A szalagos csipogók a pontosság eddig elképzelhetetlen szintjét határozzák meg a nagyrészletességű stúdió monitorokban. Elképesztő horizontális szórással rendelkeznek, míg a vertikálist szűken tartják. Ráadásul mivel a szalagmembránok gyakorlatilag súlytalanok, hihetetlen sebességgel képesek reagálni a magasfrekvenciás hangváltozásokra. Így már nem csak a furulya lágy hangját fogod meghallani, de az azt fújó lélegzetet is, hallod a szélcsengők egymáshoz ütődését, de még a köröm hangját is a nylon gitárhúrokon!

Még egy ok, miért a szalagmembrános hangszórók annyira jól szólnak, az az, hogy akár az emberi fül számára hallhatatlan hangokat is képesek reprodukálni. Attól, hogy mi nem halljuk ezeket az ultraszónikus hangokat, a lecsengő harmóniájuk nagyban befolyásolja a sztereó képet. Például egy 30 kHz-es hangot már nem hallasz meg, de az első alharmonikusát (15 kHz) igen, annak az alharmonikusát (7.5kHz) igen, stb. Az alharmonikusokkal kombinálva a hangot elképesztő realizmust produkálnak.

 

A Mindennapok teljesítménye

Egy tökéletes stúdiómonitor megalkotásához kicsit azért több kell, mint egy „golyóálló” membrán, és egy kis, kupolás csipogó. Kell hozzá erő – méghozzá sok. De még fontosabb, hogy ennek az erőnek passzolnia kell a mély és magassugárzók igényeihez.  Míg versenytársaink megelégszenek azzal, hogy az első, polcról levett hangszórót hozzá szigszalagozzák a one-site-fits-all erősítőre, mi minden egyes komponenst magunk tervezünk az adott feladathoz. A 225 wattos dupla erősítésű technológiánkat (beletéve a fáziskorrekciós aktív hangváltót) tesszük minden B3031A–ba (110Watt, a B3031A-ba) biztosítva, hogy legyen megfelelő erőtartalékod, amikor igazán szükség van rá.

 

A Te stúdiódba tervezve

Az ideális zenehallgató környezet „lapos”, azaz se nem túl visszhangos, se nem túl hangelnyelős. De mivel ahány ház, annyi szobás, minden TRUTH monitor rengeteg élethelyzetre van felkészítve. Kapcsolókkal rendelkezik, amivel a Te zenehallgató környezetedre formálhatod a magas és mély frekvenciák karakterisztikáját. Az elhelyezés szintén kritikus fontosságú. Ideális esetben a hangsugárzók a falaktól távol helyezendők, hogy biztosítsuk a megfelelő basszus-visszajelzést. De nem kell félned, a B3030A/ B3031A monitorok egy „Szoba-kompenzációs” kapcsolóval is fel vannak szerelve, ami segítségével akár a sarokba is beállíthatod. A falak általában felerősítik a basszust, a sarkok pedig még inkább, de a te TRUTH monitoraidat az adott környezethez szabhatod, hogy a legőszintébb basszusvisszajelzést kaphasd, egy-két kapcsoló átbillentésével.

 

Fáradásmentes, széles hasznos hangterület

Míg versenytársaink stúdiómonitorai gyakran igen kis területre szórják a hangot, a mi hullámirányító rendszerünk sokkal nagyobb, tökéletesen szóló teret képez. Ez azt jelenti, hogy nem fogod egy ponton kikoptatni a szőnyeget, ahol a „legjobban szól”. Szabadon sétálgathatsz a sztereóban, megtalálva azt a kis részt, ahova még egy hangszert be lehet pozícionálni. Ráadásul nem fogod elszenvedni a „monitorozási-fáradtság-szindrómát”, az állapotot, amit a harsogó középmagas hangok végtelen hallgatása okoz – ideális, ha át akarod mixelni az éjszakát. Az új 2 colos, szalagmembrános hangszóróval olyan selymesen lágy magas hangokat produkál, amitől reggelig sem fájdul meg a fejed.

 

Hiszem, ha hallom!

Könnyekig untathatnánk a technikai zsargonnal (a lentebbi táblázatban nézheted, ha tényleg érdekel), de ha meghallgatsz egy TRUTH sorozatos hangszórót a legközelebbi BEHRINGER kereskedőnél, rá fogsz jönni, miért is jó a kevlár sugárzó, és a kupolás csipogó a tetején, és miért fölülmúlhatatlan ez a cucc a kategóriájában.

További adatok / Behringer TRUTH B3030A stúdió monitor

Márka Behringer
Hangsugárzó típus stúdió monitor
Csatlakozás XLR
Szín fekete
Speciális funkciók aktív crossover
Hangszóró méret 6.75"
  • Teljesen egyenletes hangzású stúdió monitor
  • Beépített 140 wattos dupla erősítő hihetetlen erőtartalékkal
  • Ultra precíz 2 colos szalagmembrános csipogó a tökéletes hangvisszaadásért
  • 6.75 colos távsugárzású mélynyomó deformáció-ellenálló kevlár tölcsér a tökéletes basszusért.  
  • Tökéletes szórású karakterisztika és kimondottan nagy hasznos hangterület a fejlesztett hanghullám-irányító rendszernek köszönhetően
  • Tökéletes hangelosztás a hangváltó hálózatnak és a Linkwitz-Riley szűrőknek köszönhetően
  • Az akusztikus hatások széles spektrumú állíthatósággal rendelkeznek
  • Külön állítható alacsony és magasfrekvenciás limiter
  • Mágnesesség elleni árnyékolás miatt számítógép monitorok mellé is tehető
  • Szervo-kiegyensúlyozott bemenetek XLR és 6,5mm csatlakozókkal.
  • Csúcsminőségű alapanyagok és masszív borítás a hosszú élettartamért
  • A német BEHRINGER által megálmodva és megtervezve
Értékeld a terméket!
1 csillag 2 csillag 3 csillag 4 csillag 5 csillag

Termékösszehasonlítás